ClickCease
alcohol_beer_beverage_1128975.jpg

Международен ден на бирата

Лятото определено е сезонът на забавленията под открито небе, дългите нощи и разбира се Бирата 
Международният ден на бирата се празнува в първия петък на август. Основан е през 2007 г. в Санта Крус, Калифорния, САЩ. От създаването си международният ден на бирата се превърнал от малко местно събитие в западните Съединени щати, в световен празник сред 207 градове в 50 държави на шест континента. Официално международният ден на бирата има три цели:Да се събират приятели и се наслаждават на вкуса на бирата.

1. Да празнуват хората, заети с производство и дистрибуция на бира.
2. Да се обединява света под знамето на бирата с празненство на бирите от всички нации заедно в един ден.[3]

От 2007 до 2012 г. международният ден на бирата се празнува на 5 август. След 2012 г. основателите са направили проучване сред почитателите и избрали да преместят празника да е винаги в първия петък на август.[7]
Участниците се насърчават да си подаряват и разменят бири и да изразяват благодарността си към пивоварите, сервитьорите и другите техници, свързани с бирата. Насърчава се в този ден участниците да напуснат зоната си на бирен комфорт и да пробват нещо различно от друга страна и култура
adult_alcohol_alcoholic_beverage_1267323.jpg
adult_alcoholic_beverages_bar_1267696.jpg
Ще споделим с вас и няколко интересни факта за бирата който може би не знаете:

1. Учени от университет в Западно Охайо са открили, че микроелементи, наречени полифеноли, в 0.35-литрова бутилка бира създават защитни нива антиоксиданти в организма, които пък от своя страна предпазват от сърдечни болести.
2. Официално съществуват 400 вида бира.
3. Най-скъпата бира е Vieille Bon Secours – продава се в един-единствен бар в света, който се намира в Лондон.
4. Сред най-щурите закони, отнасящи се до алкохола, е законът на град Еймс в американския щат Айова. Според него мъжът няма право да ляга в едно легло с жена, ако е изпил повече от три глътки бира.
5. През античния период и средновековието, пивоваренето се е считало за изключително женска работа. В някои култури това дори е било изключително почтено занятие за най-красивите и известни дами. В средновековна Европа, пивоваренето пък е спадало към задълженията на домакинята, редом с готвенето и чистенето.
6. Само бирата и млякото съдържат молекулата никотинамид рибозид Тя подобрява метаболизма в клетките, предпазва от затлъстяване, засилва мускалите, помага срещу стареенето на клетките и удължава живота.
beer_2218900_640.jpg
alcoholic_beverages_bar_bartender_1267257.jpg
Asset_1_4x.png
Стани наш клиент
през Септември и Октомври и
спечели парични награди
Прочети още